In volle voorbereiding: Good Beer Spade eerste en enige bierspa in België. En niet te vroeg: liefhebbers van kwaliteitsbier en kwaliteitswellness kenne deze unieke combinatie al langer. Er is zelfs een bierspagemeenschap die bierspa’s in Europa en de wereld bezoekt en ervan geniet. Laura uit Brussel is zo’n fan van bierspa’s.

Wat was je eerste reactie toen je hoorde over bierspa’s?

WAUW!! IN BIER ZWEMMEN !! Ik was helemaal weg van het idee. Ik las over de spa en leerde toen dat het bad gevuld is met lekker warm water waaraan ze wat biergist, hop en echt bier toevoegen.

Je kunt natuurlijk niet in een bad zwemmen en je baadt niet in een vat bier. Het is echt een ontspannende bierervaring en ik heb geleerd dat het heel goed is voor de huid en ik was vastbesloten om het te proberen. Het enige nadeel: het was in Praag.

Hoe was je eerste bezoek, wat heb je geleerd van de ervaring?

Ik kreeg een BierSpa-voucher als kerstcadeau en ik was erg enthousiast. Beste cadeau ooit!

De Bier Spa was in Praag, wat betekende dat we moesten reizen en het gaf me de perfecte gelegenheid om een ​​bierweekend te organiseren met mijn vriend. Het is een geweldige ervaring om met z’n tweeën van te genieten.

We kwamen iets eerder aan in de Spa en werden verwelkomd met een lekker biertje dat we zelf konden tappen.

De gastvrouw bracht ons naar beneden en we hadden toegang tot de spa met twee houten badkuipen en een biertap in het midden, geweldig! We kregen uitleg terwijl het bad in voorbereiding was.
Het was al gevuld met water waaraan gist en hop en andere bieringrediënten waren toegevoegd terwijl de voordelen voor onze huid werden uitgelegd. Het wordt aanbevolen om niet direct daarna te douchen om de positieve effecten op de huid te behouden.

Toen vertrok de gastvrouw en bleven we achter in onze privé bierspa. Zodra ik mijn eerste biertje op had, het bier dat we bij de receptie kregen, serveerde ik mezelf het tweede naast het bad.
Het was geweldig, perfect. Ik kon ontspannen in een bierbad met een lekker koud biertje in mijn hand. Echt geluk!

Het was leuk om wat brood bij het bier te hebben.

5 minuten voor het einde van de sessie ging er een klok af om zich aan te kleden en de kamer te verlaten.
We volgden het advies op en namen daarna geen douche, het bierbad was inderdaad fijn voor de huid.

We dronken ons bier boven op en ik keek naar de artikelen die ze verkochten. Ik kon het niet laten en kocht wat bierbadzout om thuis een bad te nemen. Niet hetzelfde natuurlijk, maar ook leuk.

Het was een geweldige ervaring en we hebben dit herhaald in verschillende bierkuuroorden in Europa. Er wordt altijd een lokaal bier geserveerd, dus het is een goede gelegenheid om te reizen, lokale bieren te proeven en te genieten van een geweldige ontspannende ervaring.

Welk advies zou je als professional geven aan mensen die erover denken om Good Beer Spa te bezoeken voor hun eerste ervaring in een bierspa?

Ga met een open geest en wees klaar voor een ontspannende ervaring. Ontspan en geniet van een biertje dat je zelf kunt serveren. En zelfs als het verrassend klinkt, raad ik ook aan om daarna niet te douchen.

Of je nu van spa’s houdt of een bierliefhebber bent, je zult genieten van een bier-spa-ervaring. Ze zijn volledig privé en je kunt echt ontspannen, je huid zal daarna heerlijk zacht zijn. Dit alles terwijl u tegelijkertijd geniet van een lekker lokaal biertje. Echt de hemel!

Ik kijk zo uit naar de opening van de Good Beer Spa in Brussel en om deze geweldige ervaring naast mijn huis te herhalen!

Hier vind je het artikel van Radio Loiz over de bierspa.